Аз искам да оформя документация за законово оставане в офиса - 2 месеца. Ако ни дойдат на проверка да имаме документ, че дадения служител е стажант.
Това и аз го прочетох, но и 2-те страни (работник и работодател) са съъгласни да е БЕЗ заплащане.
В такъв случай как трябва да постъпим.
Здравейте,

В нашата фирма ще вземаме момиче на стаж 2 месеца през лятото. Как трябва да процедирам, т.к. до сега не съм имала такъв случай? Какъв договор да сключим с него, като ще работи без заплащане? Да я впиша ли в книгата за инструктаж?

Благодаря предварително.

Поздрави,
Здравейте,

Имам да пререгистрирам 3 служителя от 1.05.2013 на друга длъжност.  Т.к уведомлението се праща до 3 дни от промяната. Кога мога да го пратя, т.к. от 1 до 6 са неработни дни?

Поздрави,
Искам да попитам също има ли някакви привилегии, служител с Телк,  относно времето за ползване на болничен?

Благодаря. :)
Благодаря :)
Благодаря за бързия отговор. :)
Здравейте,

Наш служител работи при нас на основен трудов договор и в друга фирма на допълнителен. В момента му тече едномесеченото предизвестие в нашата фирма.

Т.к. в трудовата книжка прави записи само основния работодател, като напусне нашата фирма трябва ли да почнат да му вписват трудов стаж в ТК, ако да от каква дата?

Благодаря предварително :hmmm:
Здравейте,

В фирмата имаме служителка, която през 2012 година се е осигурявала по свое желание и за своя сметка, по чл. 4, ал. 7 от Кодекса за социално осигуряване, като съпруга на дългосрочно командирован служител в дипломатическа служба за времето, през което е пребивавал в чужбина по време на задграничния му мандат. Кои следва да подаде годишната и данъчна декларация: ние като последен работодател за 2012 година или служителката?

Благодатя за съдействието.
Искам да попитам дали при обещетение по чл. 220 се записва в трудовата книжка и в заповедта за уволнение?

Благодаря.